Kontakt
Bouw Totaal BV
Havenstraat 26
8304 AH Emmeloord
Homepage:www.bouwtotaalemmeloord.nl
Telefoon:+31 (0)527 26 45 09
Fax:

Overig Nieuws

Woonevent d.d. 10 Februari 2018: KLIK HIER VOOR MEER INFO

0001.jpg
nieuwe-wagen.jpg

EMMELOORD - Bouw en Tuin Totaal Emmeloord gaat verder onder de naam Bouw Totaal Emmeloord.

Eigenaren Albert Post en Arjan Simonse richten zich volledig op de bouw. 'Om de kwaliteit te blijven leveren die klanten van ons gewend zijn, kiezen we ervoor om ons te specialiseren'.

Aan het woord is Albert Post. Hij heeft zojuist de sleutels van de nieuwe Citroën Jumper overhandigd gekregen van account manager Ilmar Eerkes van Dijkstra Citroën. Het wagenpark van Bouw Totaal Emmeloord bestond al uit twee Citroëns.

'Wij zijn gewoon dik tevreden over de service en de kwaliteit. Eén telefoontje is genoeg, dan gaat Ilmar actief op zoek. Hij snapt wat ik bedoel.' Post is zo tevreden dat hij het onderhoud van de bussen van andere automerken ook onderbrengt bij Dijkstra Citroën.

Enorme groei

De bussen worden ingezet bij de bouwactiviteiten. Zo worden er momenteel tien twee-onder-een-kapwoningen in de nieuwbouwwijk Emmelhage gerealiseerd door Bouw Totaal Emmeloord. Uiteindelijk worden er 32 woningen in deze wijk gebouwd door het bedrijf. Ook zijn ze actief in de groendorpen van de polder.

'Vooral de nieuwbouw heeft een enorme groei doorgemaakt', zegt Post. Grootste project van dit jaar was toch wel die hele grote villa aan de Espelerweg. Daar stond eerder een boerderij, maar die ging tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwbouw. 'We bouwen er in het najaar een grote schuur bij.'

Post en Simonse begonnen jaren geleden allebei als zzp'er, maar gingen steeds meer samenwerken. Inmiddels zijn ze allebei eigenaar van het bouwbedrijf en hebben ze vijftien man aan het werk. En nu is de tijd gekomen voor een nieuwe koers. 'We richten ons liever 100 procent op één product.'

Fotobijschrift: Ilmar Eerkes (Dijkstra Citroen) overhandigt Arjan Simonse en Albert Post van Bouw Totaal Emmeloord de sleutels van de nieuwe Citroën Jumper. Foto: Dijkstra Citroën


http://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/13-10...

EMMELOORD – Suzanne Vreugdenhil is zichtbaar ontroerd. ,,Dat er zulke lieve mensen zijn, die zich belangeloos voor je inzetten.’’ Ze heeft het over de ondernemers van Bouw en Tuin Totaal.

‘Hoera een jongen’, blauwe ballonnen en slingers aan de voorgevel. Het is duidelijk waar Luuk Vreugdenhil woont. Na drie maanden ziekenhuis is hij eindelijk thuis bij zijn ouders Martin en Suzanne en zusje Liz in Emmeloord.

En hij heeft zijn eigen ‘kamertje op maat’, gratis verbouwd en ingericht door Albert Post en Arjen Simonse uit Emmeloord en hun werknemers.

Beperking

Luuk is geboren met een afwijking aan de luchtpijp. In het academisch ziekenhuis (UMCG) in Groningen kreeg hij een tracheacanule – een buisje in de luchtpijp via een snede in de hals – om te kunnen ademen. Een enorme domper, ,,het ging tijdens de zwangerschap allemaal zo goed’’, vertelt zijn moeder.

Wat volgde waren drie afmattende maanden van onzekerheid. ,,We durfden niet blij te zijn. We hebben geen geboortekaartjes verstuurd.’’ De ouders verbleven zelf in die drie maanden uiteraard ook meer in het ziekenhuis dan dat ze thuis waren.

Intussen ontdekten ze dat er meer kinderen zijn die met de afwijking geboren worden – jaarlijks zo’n zestig kinderen in Nederland – en dat het goed gaat komen, dat de canule tijdelijk is.

In het ziekenhuis leerden Luuk’s ouders en oma tijdens een negen weken durende training hoe met de canule om te gaan. Het kan namelijk wel tot zijn kleutertijd duren voor Luuk zonder canule leven kan en tot die tijd heeft hij gekwalificeerde 24-uurszorg nodig.

Om de ouders te ontlasten krijgen ze vijf nachten en drie ochtenden gespecialiseerde thuiszorg vanuit het UMCG.

Slaapkamer

,,Natuurlijk hadden we Luuk’s kamertje boven allang klaar’’, gaat Suzanne verder, ,,maar een paar weken voor hij naar huis mocht, kwam een verpleegkundige van het UMCG kijken of ons huis goed ingericht was om hem die zorg te kunnen geven. Toen werd ons duidelijk gemaakt dat Luuk beneden moest slapen’’.

De enige geschikte ruimte op de benedenverdieping was de bijkeuken. ,,Maar verbouw die maar eens in twee weken tijd en daar hebben we bovendien geen geld voor.’’

Suzanne besloot Post om een offerte te vragen en daarmee naar de gemeente te gaan. ,,Hij had wel eens wat klussen voor ons gedaan, maar ik had hem al heel lang niet gesproken.’’

Post luisterde belangstellend, maar oordeelde dat een aanvraag voor financiering langs de officiële weg wel heel lang kon duren.

,,Hij zou zien wat hij voor ons kon doen. Nog geen vijf minuten later belde hij weer terug en zei: ‘Ik kan vanavond niet rustig in bed stappen, als ik niet weet dat ik je kan helpen. Niet alles draait om geld. Ik heb een loodgieter, elektricien, schilder en stukadoor en we gaan die kamer voor jullie in orde maken’.

Post en Simonse kregen de sleutel en zonder enige overlast voor het gezin werd de bijkeuken in veertien dagen omgetoverd tot een praktische en sfeervolle babykamer.

,,Met geïsoleerde wanden, vloer en plafond, dubbel glas met een ventilatierooster, een keukenblok, verwarming en spotjes in het plafond. Ze stonden hier ’s morgens om 7 uur al op de stoep en werkten door tot 11 uur ’s avonds.”

,,Iedere avond als ik terugkwam uit het ziekenhuis was het weer wat mooier. En het was helemaal niet te zien dat ze bezig waren geweest, want alles was steeds netjes opgeruimd.’’

Voor de vloer adviseerde Post naar PontMeyer in Emmeloord te gaan. ,,Toen ik wilde afrekenen werd de vloer ons ook geschonken.’’

Het echtpaar Vreugdenhil is diep onder de indruk. ,,Dat mensen die je maar oppervlakkig kende zich zo belangeloos voor je inzetten, vinden we heel bijzonder. En het was ze niet om publiciteit te doen, want het is voor hen een verrassing dat dit in de krant komt.’’

Bron: De Noordoostpolder 07-05-2014